Net als in vrijwel iedere grote stad zijn er in Alkmaar ook een aantal fitness centra en sportscholen te vinden. Op deze sportscholen is het mogelijk een veelzijdigheid aan apparaten te gebruiken en trainingsschema’s toe te passen die ervoor zorgen dat u fitter wordt, afvalt, spiermassa opbouwt of uw spieren aansterkt. Fitness is daarmee een veelzijdige bezigheid en niet onbelangrijk, het is goed voor het lichaam en de geest.

 

Ook in Alkmaar bestaan mogelijkheden om tegen een sterk gereduceerd tarief gebruik te maken van fitness door kennismaking. Al voor € 9,95 per maand kunt u onbeperkt tijdens daluren (en tijdens alle openingstijden in het weekend) gebruik maken van de Fit for Free locatie aan de Vondelstraat.

 

De sleutel tot succes met een effectieve workout ligt hem in de herhaling. Het is natuurlijk niet realistisch om te verwachten dat u met één of slechts een enkele trainingssessie bij wijze van spreke het postuur van Arnold Schwarzenegger krijgt. U zult er dus wel iets voor moeten doen.

 

Zowel persoonlijke trainingsschema’s, welke gebaseerd worden op uw eigen wensen en mogelijkheden als de groepslessen die op bepaalde tijdstippen worden georganiseerd leveren een bijdrage aan uw doelstellingen. Want regelmaat zorgt voor extra “druk” zodat u mee blijft doen met de lessen die noodzakelijk zijn.

 

Fitness moet vooral leuk blijven. Hou hier dus rekening mee wanneer u samen met uw persoonlijke begeleider een schema opstelt. Plezier is namelijk een van de motiverende factoren om door te zetten.